Barion Pixel

Sipos Dorka májusi beszámolója

Elmúlt az április is, tele olyan dolgokkal, amikért hálás a szívem! Hálás vagyok értetek is, és a támogatásotokért. Remélem, minden rendben van veletek és ti is Isten áldásaiban gyönyörködhettek!

Számunkra az április egy három napos intenzív kulturális élménnyel kezdődött, amikor is jómagam egy indián családnál laktam és az ő hagyományaikat, mindennapjaikat tudtam megismerni. Hihetetlen volt megélni, ahogy a nemrég megtért fiatal pár két kislányukkal Isten útjait keresik, a legőszintébb bizalommal, érdeklődéssel; minden múltbeli nehézségük, megterhelő gyerekkoruk ellenére. Élveztem a közösségünket, a szeretetüket, vendéglátásukat. Erről látható a fotó, ahol a quichua öltözetben fotózkodtunk.

A lánykör Atuntaquiban továbbra is hatalmas áldás, a lányok egyre jobban megértik egymást, megnyílnak, mesélnek, élvezik a közösen eltöltött időt. Minden második hét szombatján gyűlünk össze, és egy közös reggeli után következik az áhítat, amit egy kézműves zár le. Különböző helyzetekkel, kilátásokkal, életekkel nézünk itt szembe, amikben sokszor Isten vezetését éljük meg Faith-tel, a helyi misszionárius feleséggel.

A húsvéti hétvégére különleges programokkal készültünk. Nagypénteken az ava indiánokhoz mentünk a húsvéti konferencia alatt a gyerekeket szórakoztatni, játszani velük, történetet mesélni, miegymás. Nekem a 80 gyereknek történő játékvezetés után nem sok hangom maradt 😅

Másnap Mira környékén tartottunk két evangélizációs programot, az utcán kiabálva hívtuk az embereket a játékkal, énekléssel, bizonyságtétellel, majd tombolával kecsegtető alkalmunkra. Az első helyen sajnos nem sokan jöttek, azonban a második kis faluban közel 60 embert sikerült így összecsődíteni. Hálásak voltunk a lehetőségekért, adandó alkalmakért. Bátran imádkozhattok további lelki növekedéséért ezeken a helyeken.

Húsvét vasárnap reggelén hajnali 5 órakor a tetőteraszon gyűltünk össze, énekekkel és bibliai történetek felolvasásával ünnepeltük Jézus feltámadását. Számomra a feltámadás nagyságát, szépségét és csodáját életközelibbé tette, hogy ahogyan a sötétben kezdődő imaközösségünk, amelyben a feltámadásért adtunk hálát, befejeződött, a kivilágosodott napfényes örömre nyitottuk ki a szemünket. Jézus feltámadott, valósággal él!! Soli Deo Gloria!

Az elmúlt hónapban két kisgyerkőccel is gazdagodott a helyi gyülekezet, mindenhol nagy örömmel élvezkedem az apróságokkal. További két babát várunk még, úgyhogy egy Babyshower-t is élvezhettünk, amin keresztül a gyülekezet támogatását, pár mellett állását fejeztük ki a fiatalok felé.

Több vendégségben is voltunk az elmúlt időszakban, ahol a helyiek vendégszeretetét és finom ételeit élvezhettük. Mindig hálás a szívem az ilyenfajta fogadtatásért, mélyebb kulturális bepillantás nyerésért.

Köszönöm nektek, ha lányokért Atuntaquiból, valamint a frissen született babákért és mamáért velünk imádkoztok!

Scroll to Top