Sipos Dorka 3. beszámolója Ecuadorból

Az elmúlt időszakban elkezdődtek a normális hétköznapok, egyre több szolgálati hely is beindult és összességébe véve nagyon áldott heteket töltöttünk el együtt a csapattal.

A heti program kezd beállni, ami heti kétszer nyelviskolát, 2 napot San Pedróban (ifi + gyerekklub), egy teljes napot Atuntaquiban (istentisztelet + ifi), valamint egy gyerekklubot és házikört La Calerában foglal magába, a csapat-építő lelki délelőttünk, valamint a háztartási feladatok elvégzése mellett.

Mivel San Pedró-ban töltöttem el eddig a legtöbb időt, így most kicsit beszámolnék az ottani helyzetről, körülményekről. Tőlünk jóval északabbra fekvő kis falu 500-600 lakossal, vegyes népességgel, 6 éve elkezdődő állandó misszionáriusi munkával. Az ifi és a gyerekklub is kb 20 taggal működik, akik közül a legtöbben a szülői akarat ellenére jönnek el a keresztyén rendezvényekre. A gyülekezet lelkipásztora és felesége vezetik a szolgálatokat, most van kialakulóban az első szolgáló csapat az ifis korosztályból. Az eddig megtapasztaltak alapján lelkes, odaadó társaságról van szó, akik nyitottak is – ám a valódi, szívbeli változás elérése sokkal nehezebben érhető el egy párkapcsolatok erdejével, törött családi képpel, erőszakkal, bizalmatlansággal erősen átitatott társadalomban. Nagy lehetőség azonban, hogy minden programra nyitottak az emberek, örülnek, ha van valami történés, ezért az a reményünk, hogy egyszercsak eljut az üzenet a szívekig is.

Mivel a két program 2 különböző napon van, és az út 2 órás, egy ottalvás is hozzátartozik ehhez a szolgálathoz – ilyenkor a helyi, ecuadori lelkészházaspárrnál szállunk meg. Ez segít többet megérteni a kultúrából, a helyi specialitásokból, illetve a missziói munkának is minden zugába betekintést nyerni. Így volt lehetőségünk például a múltkor a környék felfedezésére, a természeti szépségek ( folyók, vízesések, liános fák), a helyi gyümölcs-specialitások ( banán, papaya, guanabana, mandarin) lelőhelyének megtekintésére, és a helyi népesség életkörülményeinek felfedezésére. Igazán nagy élmény volt!

Ami még az elmúlt hét különlegessége volt, az az összes helyi szolgáló összejövetele egy vulkán által melegített termálfürdőben. Hihetetlen volt a lelkesedést, az elkötelezettséget, a nyitottságot, az egységet ennyi különféle emberrel megélni, és magunkat is a nagycsalád tagjának érezni.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top