Sipos Dorka Impact-es kiküldöttünk beszámolója Equadorból

Ma pontosan 2 hete indultunk útnak Frankfurtból az akkor elképzelhetetlenül messze lévő Ecuadorba. Azóta rengeteg kaland, újdonság és élmény történt velem, velünk. Kezdve a repülőúttal, ahol nem volt érvényes jegyünk, majd az átszállást lekésve Madridban éjszakáztunk, végül pedig a csomagjainkat nem a szalagról tudtuk átvenni, mert azok már korábban megérkeztek! És mindez még csak a kezdet volt, az idejutás. Azonban minden akadály ellenére egyben, egészségesen megérkeztünk és csak nagyobb kaland lett az út, mint eredetileg tervezve volt.

Az első két hét úgynevezett bevezetés volt, sokat mentünk a környéken körbe, a vasárnapjainkon egyik gyülekezetből a másikba mentünk, bemutatkozva az embereknek, szolgálóknak. Igazán különleges volt már a legelső napon a helyi misszionáriusokkal megismerkedni, és valódi tagjaként a helyi szolgálócsapatnak betekintést nyerni a helyi munkába, különböző kultúrákba.

A mindennapi újdonságok mellett (mint pl az első heti jéghideg zuhany, vagy a WC-papír kukába gyűjtése, a zöldség és gyümölcs alapos fertőtlenítése), az időbeli átállást is leküzdöttük ( 7 óra visszafelé) illetve a magassághoz (2450m) való hozzászokást is hamarosan sikeresen kipipálhatjuk.

A környezet gyönyörű, hihetetlen a sokszínűség, a folyamatos hegyekkel való körbevettség, a dzsungel, sivárság, szántóföldek egymás mellett jelenvalósága. Az ember csak gyönyörködni tud, és Isten teremtését ünnepelni.

A helyi emberek életéből egyelőre elég felszínesen sikerült megfigyeléseket tenni; a különböző népcsoportok ( feketék, meszticek, indiánok) azonban első ránézésre is könnyen megkülönböztethetőek. Minden sarkon kis “tienda” található, ami a legkisebb helyen összesűrített mindenes kisboltot jelenti. Piacok sokasága, ismeretlen gyümölcsök, kézzel készített áruk, hangosan kiabáló, alkudozó “kofák”.

Mindennapi kihívás, hogy hogyan tudunk 8-an különböző háztartásokból érkezve a feladatokat, munkákat kiosztani, megfelelő mennyiségű ételt készíteni, stb 🙂

Mindent összevetve hálás vagyok, hogy ennyi mindent átélhetünk, a kalandos utakért, a sok újdonságért, a rendben történő megérkezésért, beilleszkedésért.
Következő héten kezdődnek a szolgálataink, a nyelviskola, az általános mindennapok. Izgalmakkal tele várom, mi mindent hoz még ez az év. Köszönöm nektek, ha a kiépülő kapcsolatokért, a nyelvbeli kihívásért, a csapatért, és a szolgálati helyekért imádkoztok, gondoltok ránk

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top